top of page

Wat zijn hormonen

Hormonen zijn de boodschappers van ons lichaam en hebben invloed op hoe we eruit zien, hoe gezond we zijn en hoe we ons voelen. Hormonen zijn stofjes die veel lichaamsprocessen reguleren en aan- en uitzetten. Zo hebben ze invloed op je bloeddruk, bloedsuikerspiegel, dag- en nachtritme, lichaamstemperatuur, gewicht, vochthuishouding, libido, menstruatiecyclus en ga zo maar door. Ze zijn dus enorm belangrijk voor je welzijn. Hormonen bepalen grotendeels wie jij bent, hoe jij je voelt, waar je naar verlangt, hoe je eruit ziet, maar óók welke ongemakken je kunt ervaren. Hormonen laten zich sturen door onze voeding, beweging , mindset en door hoe wij met stress omgaan. 

Het is dus van belang om hierin de juiste balans te vinden, stress heeft een grote impact op je hormonen, maar ook verkeerde voeding of te veel sporten. Hoe meer je hormonen van slag raken, hoe slechter jij je kan gaan voelen. Zo zijn er nog meer factoren van buitenaf die je hormonen negatief kunnen beïnvloeden.

Om hierin de juiste weg te vinden is niet altijd even makkelijk, maar durf jezelf hierin uit te dagen, blijf bij jezelf en wat bij jou past. Zo kan je het beste in jezelf naar boven halen. Hierin zal ik je uiteraard coachen en ondersteunen.

Fresh Produce
Image by Steve Halama

Klachten bij hormonen uit
balans kunnen o.a. zijn:

Slaapproblemen
Overgang
Menstruatieklachten (PCOS)
Suikerverslaving
Energiedips
Gewichtsproblemen
Diabetes II
Darmklachten
Voedselovergevoeligheden
Candida
Maagzuur
Vermoeidheid
Warm of koud hebben
Ontstekingen
Schildklierproblemen
Migraine
Bijnieruitputting

bottom of page