top of page

Wat is precies orthomoleculair

Orthos staat in het Grieks voor 'juist', 'recht' en 'gezond'.

Moleculair betekent 'de moleculen betreffende'.

Orthomoleculaire geneeskunde is de behandeling van ziekte door de lichaamcellen te voorzien van optimale moleculaire omgeving van voedingsstoffen, in het bijzonder van stoffen die normaal in het lichaam voorkomen.

Met orthomoleculaire behandelingen kunnen veel ziektprocessen positief worden bestreden en zorgen dat de lichaamscellen (onze bouwstenen) optimale hoeveelheden aan vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen tot zich neemt om zo optimaal te kunnen functioneren.

Het is dus enorm belangrijk dat ons lichaam de juiste bouwstenen binnen krijgt. Deze bouwstenen zijn vitaminen, mineralen, maar ook koolhydraten , eiwitten en vetten. Bovendien moeten onze bouwstenen goed worden opgenomen en ingezet worden door het lichaam. 

Het begint in de darmen. Voor veel mensen begint het probleem in de darmen. Door medicijnen, lichaamsvreemde voedingsstoffen zoals junkfood, maar ook overeten en stress, hierdoor worden bepaalde stoffen niet goed opgenomen, waardoor er te korten ontstaan die op termijn een beginstadium zijn van ziektes zoals darmklachten,  diabetisch type 2, allergieën, chronische ontstekingen, fibromyalgie, huidproblemen, hormoonproblemen of een burn out.

Een preventief orthomoleculair verantwoorde levenswijze, kan veel bijdragen aan een gezond lang leven. Het begint bij de juiste voeding en beweging. Het uitgangspunt is het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer te activeren.

Organische groenten
bottom of page